Nézzen be hozzánk

Program


Lackfi János: Milyenek a magyarok?
2

Lackfi János: Milyenek a magyarok?

Lackfi János Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus és önironikus prózakötetét, nemzeti (szép vagy kevéssé szép) vonásainkkal szeretettel csúfolódó, magunkat mélyebb megismerésre és szembenézésre invitáló, megértésre és elfogadásra tanító írását Őze Áron adaptálta szórakoztató színpadi művé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 29. péntek, 19:00

Milyenek a magyarok?
koncertszínház

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani.

Lackfi János Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus és önironikus prózakötetét, nemzeti (szép vagy kevéssé szép) vonásainkkal szeretettel csúfolódó, magunkat mélyebb megismerésre és szembenézésre invitáló, megértésre és elfogadásra tanító írását Őze Áron adaptálta szórakoztató színpadi művé. Egyfajta szellemes, derűs és roppant mulatságos, de ugyanakkor bölcs színházi kalauzról van szó, hozzánk, magyarokhoz, egymáshoz, önmagunkhoz. Színészek, zenészek és közönség játszhatnak el együtt gondolatban azon, milyenek is vagyunk, mire lehetünk jogosan büszkék, min lenne jó esetleg változtatnunk. Az előadás éltetője és mozgatója a humor. Bármi baj történhet velünk, bármilyen gondokkal nézhetünk szembe, bármilyen tragédia is érhet bennünket – ez is az élet velejárója – de ha a humorunk megmarad, azt megőrizzük és tudjuk működtetni, akkor az egy túléltető erő, egy lényeges pontja az egész életszemléletünknek. Lackfi János szövegei pedig alkalmasak arra, hogy a humorunkat éltessük, megőrizzük és fejlesszük.

Írta: Lackfi János
Színpadra alkalmazta, rendezte: Őze Áron
Dalszerző: Lackfi János
Zene: Bori Tamás
Rendezőasszisztens: Palkó Anna
Előadják: Auksz Éva, Holecskó Orsolya, Kovács Olivér, Almási Bálint, Tasnádi László, Gyulai Sámuel

Előadás hossza: 80 perc
Zsámbéki Nyári Színház produkció

Ajánlatunk


A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától, ördögi tervétől. A párizsi svéd konzulnak, Raoul Nordlingnak mindössze egyetlen éjszakája van, hogy meggyőzze, s lebeszélje Dietrich von Choltitz tábornokot, hogy – Hitler parancsát végrehajtva – a francia fővárost lerombolja.

Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy! Ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol borzalmas bűncselekmények tették elviselhetetlenné a hétköznapokat.

Vas István fordítását modernizáltuk. A képmutatás műve nem változott. Úgy nevetünk a komédián, hogy közben borzongunk.

Ajánló


A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane,…

Ha az unokája hajnali háromkor becsönget egy biciklit tolva, nagy hátizsákkal, hogy csak éppen erre járt, akkor mit tesz a…

Hány arca lehet a Füstnek? Szállhat egy cigaretta izzó nyomán, születhet akár az égő avarkupac pattogása mellett egy nedves őszi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Bezárás