Nézzen be hozzánk

Program


Kinek élete a zene volt... - Bartók Béla emlékest

Kinek élete a zene volt... - Bartók Béla emlékest

Előadásunk tisztelgés a 20. század meghatározó zenei nagysága, Bartók Béla előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 16. kedd, 18:00

Kinek élete a zene volt..
Bartók Bélára emlékezünk szóval és zenével.

Gyalus Boglárka összeállításában és moderálásával valamint a Rácalmási Glória Kamarakórus, Péczi Adrienn (zongora), Hegyi István (zongora) és Hegyi Sándor (dob) közreműködésével – a kétrészes előadásban – megismerkedhetnek a bartóki életmű meghatározó korszakaival és a főbb művekkel. Sorra vesszük Bartók színpadi, zenekari, verseny, kamara, zongora és vokális darabjait. Megtudjuk, hogy miért volt felmentve a Zeneakadémián karénekből, hogy gyűjtő körútja során járt Dunapentelén és Baracson is rögzített dalokat és, hogy ő használt először fonográfot a népdalok megörökítéshez.

Az előadás időtartama: 110 perc szünettel

Ajánlatunk


Grecsó Krisztián, ezen a jókedvű estén magáról fog mesélni. Leginkább arról, hogyan válhatott belőle egyáltalán író. A szegvári gyerekkorról, a béna csajozásokról, a megmosolyogtató művészi kísérleteiről a néptánc, a festészet és a könnyűzene területén..

A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától, ördögi tervétől. A párizsi svéd konzulnak, Raoul Nordlingnak mindössze egyetlen éjszakája van, hogy meggyőzze, s lebeszélje Dietrich von Choltitz tábornokot, hogy – Hitler parancsát végrehajtva – a francia fővárost lerombolja.

Hány arca lehet a Füstnek? Szállhat egy cigaretta izzó nyomán, születhet akár az égő avarkupac pattogása mellett egy nedves őszi délutánon. Kerülhet az égre kormos kémények tömegének baljóslatú hatásaként ugyanúgy, ahogyan egy szál füstölő szelíd lelket melengető gyermekeként.

Ajánló


Vajon máshogy végződtek volna a dolgok, ha Emmának születik egy fiútestvére, és nem rájuk, lányokra marad a családi vállalkozás? És…

A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane,…

Vas István fordítását modernizáltuk. A képmutatás műve nem változott. Úgy nevetünk a komédián, hogy közben borzongunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Bezárás